Üniversitemizde Yeni Akademik Yıl Açılış Coşkusu

“Anadolu’da Bir Dünya Üniversitesi” özülküsü ile yola çıkan ve 10. Yaşına giren Üniversitemiz, 2015-2016 Akademik Açılış törenini yoğun katılımla gerçekleştirdi.

Sağlık Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen törene, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oğuz Dik, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, İldeki çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende, Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Çok Sesli Korosu, Şef Öğr. Gör. Levent Ünlü yönetiminde mini bir konser verdi, ardından Üniversitemiz tanıtım filmi izlendi. Üniversitenin kuruluşundan günümüze yaptığı gelişimin de slayt eşliğinde yansıtıldığı programda, öğrenciler adına kürsüye gelen Öğrenci Konseyi Başkanı Yasin Yener Dirlik, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin kuruluşundan bugüne özülküsü doğrultusunda sağlam temeller atarak yoluna devam ettiğini ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu da konuşmasında, Üniversitemizin kuruluşundan günümüze gerçekleştirdiği büyüme ve gelişim sürecini anlattı.  Üniversitemizin kuruluşundan bugüne gelmesinde emeği olan herkese ayrı ayrı teşekkür eden Rektörümüz, 2015-2016 Akademik Yılının Üniversitemiz adına başarılı bir yıl olması temennisinde bulundu.

Vali Süleyman Kahraman ise Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin her yıl güçlenen ve büyüyen yapısıyla Erzincan’a ve Ülkemize alanında büyük hizmetlerde bulunduğunu söyledi. Üniversitelerin bulunduğu yöre halkı ile bütünleşmesinin önemine dikkat çeken Vali Kahraman, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin bu açıdan önemli çalışmalar yaptığını belirterek, “Üniversitenin başarısı şehrin başarısıdır, bu vesileyle 2015-2016 Akademik yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum ve Üniversitemizin başarılı bir yıl geçireceğine inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Baygın tarafından yeni akademik yılının ilk açılış dersi verildi. Prof. Dr. Baygın açılış dersinde,  “Tanzimat’tan Günümüze Aile Hukukunun Gelişimi” konusunu slayt eşliğinde anlattı.

Açılış dersi ardından Prof. Dr. Baygın ile 36. Uluslararası Prof. Georgi Dimitrov Koro Yarışmasında Üniversitemizi temsil eden, Çok Sesli Koro adına Doç. Dr. Ersan Çiftçi’ye çiçek takdim edildi. Toplu hatıra fotoğraf çekimi ardından program kokteyl ile sona erdi.