Yabancı Uyruklu Öğrenciler Türkçe Eğitimini Tamamladı

Üniversitemiz Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından Üniversitemizde eğitim görecek olan öğrencilere yönelik düzenlenen Türkçe eğitimi başarılı bir şekilde tamamlandı. Eğitim sonunda öğrencilere sertifikaları verildi.

Rektörlük Sanat Galerisinde düzenlenen sertifika törenine Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. T. Abdulkadir Çoban, TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Abdullah Arslan, kurs hocaları ve öğrenciler katıldı. TÖMER’in çalışmaları hakkında bilgi veren TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Abdullah Arslan, 2015 yılı içerisinde 157 öğrenciye Türkçe eğitimi verdiklerini ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu da, komşu ülkelerin birbirlerine karşı komşuluk hakkı olduğunu ifade ederek, ülkemizin bu hakları en üst düzeyde tuttuğunu belirtti. Öğrencilere her türlü desteği de vereceklerini aktaran Rektör Çapoğlu, öğrencilere başarılar diledi.

Yapılan konuşmaların ardından yabancı uyruklu öğrenciler Türkçe şiirler okurken, programın sonunda öğrencilere sertifikaları verildi.

(EÜ-15.05.2015) – (ET.12.05.2015)